Gewoondoen in Nijmegen

Ik ben Machteld Sikkema.

machteld foto

Ik werk voor Gewoondoen-reintegratie in de regio Nijmegen. Ik heb zelf het een en ander  meegemaakt in mijn leven; ik weet hoe je in een bepaalde situatie terecht bent gekomen. Ik weet wat er gedaan moet worden om daaruit te komen. Ik ken je frustraties en je enorme angsten. Maar ik ken ook jouw kracht en je dromen. Ik weet dat jij niet bent wat je nu bent: ziek, werkloos, ongelukkig, krachteloos. Je twijfelt aan jezelf, aan je capaciteiten en je  twijfelt of het ooit anders zal worden dan dit. Je voelt jezelf waardeloos. Maar weet dat dit allemaal weer voorbij gaat. Ik heb het zelf allemaal gevoeld en doorleeft en dat geldt ook voor mijn klanten. En wat wij kunnen, dat kan jij ook.

Wat maakt mij nou geschikt om jou te helpen?

 • Zoals ik al zei, ik heb zelf het een en ander meegemaakt in mijn leven en met wat ik
  heb geleerd ben ik nu heel goed in staat om jou te helpen.
 • Ik heb capaciteiten die mij laten voelen wie jij bent en wat jij nodig hebt en dit dient
  als basis van ons werk samen.
 • Ik kan jou leren om van A naar B te komen, niet alleen nu maar voor de rest van je
  leven.

Voor wie is dit?

 • Als jij verantwoordelijkheid wilt nemen voor waar je nu bent.
 • Als jij wilt snappen hoe je in deze situatie terecht bent gekomen;
 • Als jij wilt werken aan jouw herstel;
 • Als jij meer zelfvertrouwen en eigenwaarde wilt hebben;
 • Als jij bereid bent om het werk te doen wat ervoor nodig is om uit deze situatie te
  komen;
 • Als jij bereid bent om je te laten coachen, waarmee ik bedoel dat je iets doet met
  mijn informatie.